Trandafirii cu miros de măr – cel mai original desert!

Preparation time
20 mins
Cooking time
15 mins
Difficulty
uşor
Serves
4 people
Meal course
Desert
Posted on
2,00 bucăți
Mere roșii
2,00 bucăți
Mere galbene
400,00 g
Aluat foietaj
100,00 g
Zahăr
1,00 linguriță
Scorțișoară
2,00 linguri
Suc de lămâie
150,00 ml
Apă
Trandafirii cu miros de măr – cel mai original desert!

Un desert foarte gustos de care poți să te bucuri și în zilele de post. Trandafirii cu măr sunt rețeta perfectă cu care ai putea să-ți încânți musafirii, atât pe cei mari cât și pe cei mici. Delicios și foarte ușor de gătit!

  1. Întindem foaia de aluat foietaj și tăiem fâșii pe lungimea foii.
  2. Cu o linguriță punem zahăr pe mijlocul fâșiilor dintr-un capăt în altul.
  3. Pregătim merele tăiate în jumătăți și le curățim mijlocul de semințe. Feliem merele și le punem într-un bol, peste care adăugăm suc de lămâie și apă. Punem bolul în cuptorul cu microunde pentru câteva până se înmoaie merele.
  4. Aranjăm merele pe marginea fâșiei de aluat și suprapunem celălalt capăt al aluatului. Rulăm aluatul cu mere și obținem trandafirii.
  5. Punem trandafirii într-o formă de copt, unsă cu ulei și presărăm peste fiecare trandafir câte o linguriță de zahăr și puțină scorțișoară. Dăm la cuptor pentru 15 min la 180°C.
  6. Savurați cu plăcere!

One comment

  1. maria bulgaru said on martie 19, 2017 Răspunde

    Nu pare dificil de facut dar,dintr-o foaie de aluat nu ies decat 5 tranafiri! In filmulet se vad 15 buc in tava,deci ai nevoie de cel putin 3 foi de aluat de placinta!(tava trebuie sa fie speciala,cu locul unde pui trndafirul!) Pacat!

Lasă un răspuns

Note: Comments on the web site reflect the views of their respective authors, and not necessarily the views of this web portal. Members are requested to refrain from insults, swearing and vulgar expression. We reserve the right to delete any comment without notice or explanations.

Your email address will not be published. Required fields are signed with *

*
*

thirteen − 7 =