Trandafirii cu miros de măr – cel mai original desert!

Timp de preparare
20 Min.
Timp de gatire
15 Min.
Dificultate
uşor
Portii
4 Persoane.
Mesele zilei
Desert
Publicat în
2,00 bucăți
Mere roșii
2,00 bucăți
Mere galbene
400,00 g
Aluat foietaj
100,00 g
Zahăr
1,00 linguriță
Scorțișoară
2,00 linguri
Suc de lămâie
150,00 ml
Apă
Trandafirii cu miros de măr – cel mai original desert!

Un desert foarte gustos de care poți să te bucuri și în zilele de post. Trandafirii cu măr sunt rețeta perfectă cu care ai putea să-ți încânți musafirii, atât pe cei mari cât și pe cei mici. Delicios și foarte ușor de gătit!

  1. Întindem foaia de aluat foietaj și tăiem fâșii pe lungimea foii.
  2. Cu o linguriță punem zahăr pe mijlocul fâșiilor dintr-un capăt în altul.
  3. Pregătim merele tăiate în jumătăți și le curățim mijlocul de semințe. Feliem merele și le punem într-un bol, peste care adăugăm suc de lămâie și apă. Punem bolul în cuptorul cu microunde pentru câteva până se înmoaie merele.
  4. Aranjăm merele pe marginea fâșiei de aluat și suprapunem celălalt capăt al aluatului. Rulăm aluatul cu mere și obținem trandafirii.
  5. Punem trandafirii într-o formă de copt, unsă cu ulei și presărăm peste fiecare trandafir câte o linguriță de zahăr și puțină scorțișoară. Dăm la cuptor pentru 15 min la 180°C.
  6. Savurați cu plăcere!

Un comentariu

  1. maria bulgaru a declarat martie 19, 2017 Răspunde

    Nu pare dificil de facut dar,dintr-o foaie de aluat nu ies decat 5 tranafiri! In filmulet se vad 15 buc in tava,deci ai nevoie de cel putin 3 foi de aluat de placinta!(tava trebuie sa fie speciala,cu locul unde pui trndafirul!) Pacat!

Lasă un răspuns

Notă: Comentariile de pe site -ul web reflectă punctele de vedere ale utilizatorilor fata de autori, și nu neapărat punctele de vedere ale acestui portal web. Membrii sunt rugați să se abțină de la insulte, înjurături și expresii vulgare. Ne rezervam dreptul de a șterge orice comentariu, fără notificare sau explicații.

Adresa dvs. de e-mail nu va fi făcută publică. Câmpurile marcate sunt obligatorii pentru finalizare procesului.

*
*