Tocăniță de ciuperci cu mămăligă: un deliciu care o sa-ți placă mereu, nu doar în perioada de post!

Timp de preparare
30 Min.
Timp de gatire
25 Min.
Dificultate
mediu
Portii
3 Persoane.
Mesele zilei
Cină
Publicat în
500,00 g
Ciuperci
1,00 bucată
Ceapă
4,00 bucăți
Căței usturoi
3,00 bucăți
Ceapă verde
50,00 g
Mărar
70,00 ml
Ulei rafinat
500,00 ml
Apă
300,00 g
Făină de porumb
2,00 lingurițe
Sare
1,00 linguriță
Zahăr
1,00 linguriță
Piper
Tocăniță de ciuperci cu mămăligă: un deliciu care o sa-ți placă mereu, nu doar în perioada de post!

Acum printre rețetele de post aveți la dispoziție și cea mai delicioasă tocăniță de ciuperci cu mămăliguță. Este o mâncare tradițională românească și este foarte ușor de preparat. Nu necesită ingrediente sofisticate sau greu de găsit. Prin aromă, gust și colorit este una dintre mâncărurile reprezentative ale neamului nostru!

  1. Pregătiți toate ingredientele pentru tocăniță.
  2. Într-o tigaie încingeți 50 ml de ulei și puneți ceapa. Când își schimbă culoarea adăugați o linguriță de sare, piperul negru și zahărul. Lăsați 5 minute să se călească.
  3. Adăugați ciupercile feliate și lăsați-le să se gătească până își schimbă culoarea, apoi adăugați usturoiul pisat, verdeața (ceapă verde și mărar) și lăsați încă 5 minute la foc mediu să se gătească totul.
  4. Într-o cratiță puneți apa cu o linguriță de sare la fiert și presărați un pic de făină de porumb. Când apa începe să fiarbă adăugați făina de porumb și în același timp amestecați bine ca să nu se facă cocoloașe, apoi adăugați 20 ml de ulei. Lăsați sa se gătească la foc mic timp de 10 minute, amestecați periodic.
  5. Când mămăliga este gata puneți-o în 3 forme mici, lăsați-o să se răcească un pic și adăugați deasupra tocănița de ciuperci.
  6. Savurați cu plăcere!

Fii primul care adauga un comentariu

Lasă un răspuns

Notă: Comentariile de pe site -ul web reflectă punctele de vedere ale utilizatorilor fata de autori, și nu neapărat punctele de vedere ale acestui portal web. Membrii sunt rugați să se abțină de la insulte, înjurături și expresii vulgare. Ne rezervam dreptul de a șterge orice comentariu, fără notificare sau explicații.

Adresa dvs. de e-mail nu va fi făcută publică. Câmpurile marcate sunt obligatorii pentru finalizare procesului.

*
*