Tocăniță de ciuperci cu mămăligă: un deliciu care o sa-ți placă mereu, nu doar în perioada de post!

Preparation time
30 mins
Cooking time
25 mins
Difficulty
mediu
Serves
3 people
Meal course
Cină
Posted on
500,00 g
Ciuperci
1,00 bucată
Ceapă
4,00 bucăți
Căței usturoi
3,00 bucăți
Ceapă verde
50,00 g
Mărar
70,00 ml
Ulei rafinat
500,00 ml
Apă
300,00 g
Făină de porumb
2,00 lingurițe
Sare
1,00 linguriță
Zahăr
1,00 linguriță
Piper
Tocăniță de ciuperci cu mămăligă: un deliciu care o sa-ți placă mereu, nu doar în perioada de post!

Acum printre rețetele de post aveți la dispoziție și cea mai delicioasă tocăniță de ciuperci cu mămăliguță. Este o mâncare tradițională românească și este foarte ușor de preparat. Nu necesită ingrediente sofisticate sau greu de găsit. Prin aromă, gust și colorit este una dintre mâncărurile reprezentative ale neamului nostru!

  1. Pregătiți toate ingredientele pentru tocăniță.
  2. Într-o tigaie încingeți 50 ml de ulei și puneți ceapa. Când își schimbă culoarea adăugați o linguriță de sare, piperul negru și zahărul. Lăsați 5 minute să se călească.
  3. Adăugați ciupercile feliate și lăsați-le să se gătească până își schimbă culoarea, apoi adăugați usturoiul pisat, verdeața (ceapă verde și mărar) și lăsați încă 5 minute la foc mediu să se gătească totul.
  4. Într-o cratiță puneți apa cu o linguriță de sare la fiert și presărați un pic de făină de porumb. Când apa începe să fiarbă adăugați făina de porumb și în același timp amestecați bine ca să nu se facă cocoloașe, apoi adăugați 20 ml de ulei. Lăsați sa se gătească la foc mic timp de 10 minute, amestecați periodic.
  5. Când mămăliga este gata puneți-o în 3 forme mici, lăsați-o să se răcească un pic și adăugați deasupra tocănița de ciuperci.
  6. Savurați cu plăcere!

No comments yet, be the first to leave one!

Lasă un răspuns

Note: Comments on the web site reflect the views of their respective authors, and not necessarily the views of this web portal. Members are requested to refrain from insults, swearing and vulgar expression. We reserve the right to delete any comment without notice or explanations.

Your email address will not be published. Required fields are signed with *

*
*

eighteen − 17 =