Tartă cu cartofi și cârnaț picant – perfectă pentru orice ocazie!

Preparation time
70 mins
Cooking time
45 mins
Difficulty
uşor
Serves
6 people
Meal course
Prânz
Posted on
200,00 g
Făină
10,00 g
Drojdie uscată
3,00 linguri
Lapte
1,00 bucată
Gălbenuș de ou
4,00 bucăți
Ouă
50,00 ml
Unt topit
2,00 lingurițe
Sare
1,00 linguriță
Piper negru măcinat
270,00 g
Cartofi fierți
1,00 bucată
Ceapă mică
120,00 g
Cașcaval
2,00 linguri
Smântână
1,00 linguriță
Praf de nucșoară
120,00 g
Cârnaț picant
Tartă cu cartofi și cârnaț picant – perfectă pentru orice ocazie!

Este o rețetă deosebită de tartă cu cartofi și cârnaț picant, extrem de apetisantă, sățioasă și aromată. Preparați această tartă întocmai după pașii indicați și veți obține un adevărat deliciu, care va cuceri toți mesenii. Este o mâncare consistentă, care o puteți servi atât pe masa de sărbătoare, cât și la o cină obișnuită în familie.

  1. Într-un bol amestecați făina, drojdia, laptele, un gălbenuș, un ou, untul topit, o linguriță de sare și ½ linguriță de piper. Frământați bine aluatul și lăsați-l la dospit, timp de 25 minute.
  2. Într-un bol amestecați 3 ouă, cașcavalul ras, ceapa mărunțită, o linguriță de sare, ½ linguriță de piper, praful de nucșoară și smântâna.
  3. Întindeți aluatul, aranjați-l într-o tavă detașabilă (diametru 24 cm). Puneți peste aluat feliile de cartofi fierți. Turnați peste cartofi compoziția de cașcaval și ouă iar deasupra aranjați feliile de cârnaț. Dați tava în cuptorul preîncălzit la temperatura de 180˚C, timp de 45 minute.
  4. Savurați cu plăcere!

No comments yet, be the first to leave one!

Lasă un răspuns

Note: Comments on the web site reflect the views of their respective authors, and not necessarily the views of this web portal. Members are requested to refrain from insults, swearing and vulgar expression. We reserve the right to delete any comment without notice or explanations.

Your email address will not be published. Required fields are signed with *

*
*

13 + 3 =