Parmezan, brânză, spanac și câteva ingrediente secrete vor aduce Soarele în casa voastră!

Timp de preparare
70 Min.
Timp de gatire
60 Min.
Dificultate
mediu
Portii
3 Persoane.
Mesele zilei
Cină
Publicat în
500,00 g
Făină
90,00 ml
Ulei de masline
200,00 ml
Apă caldă
3,00 lingurițe
Sare
350,00 g
Spanac
2,00 bucăți
Ouă
350,00 g
Brânză de vaci
100,00 g
Parmezan
0,33 linguriță
Piper
Parmezan, brânză, spanac și câteva ingrediente secrete vor aduce Soarele în casa voastră!

Suntem în perioada rece a anului, perioada când căutăm zilele însorite. Pentru că atunci când este soare afară și noi parcă suntem mai bine dispuși. Noi, cei de la Savuros.tv ne-am gândit să vă aducem soarele pe masă. O plăcintă în formă de soare, nemaipomenit de gustoasă și care va aduce căldura și buna dispoziție în sufletele voastre.

 1. Amestecați făina cu uleiul de măsline, apa și 2 lingurițe de sare. Frământați bine aluatul și separați-l în două părți egale. Cu ajutorul făcălețului întindeți fiecare bucată de aluat astfel încât să obțineți două foi rotunde.
 2. Puneți doar o foaie de aluat pe tava tapetată cu hârtie de copt.
 3. Pregătiți umplutura pentru plăcintă. Amestecați spanacul, brânza de vaci, 1 ou, sare și piper negru.
 4. Într-un bol micuț cu diametrul de aproximativ 6 cm, puneți umplutura și răsturnați bolul pe mijlocul foii de aluat. Umplutura rămasă aranjați-o frumos în formă de cerc în jurul umpluturii deja puse pe mijloc, lăsând 3 cm distanță între ele. Ungeți cu gălbenuș de ou marginile și spațiul rămas liber la mijloc.
 5. Acoperiți cu cealaltă foaie de aluat și apăsați lejer cu vârful unei furculițe astfel încât să se lipească cercul format pe mijlocul foii și marginea acesteia. Tăiați plăcinta astfel încât să obțineți razele soarelui, după care răsuciți fiecare rază. Ungeți cu gălbenuș de ou și puneți-o la cuptor pentru 60 de minute la temperatura de 170°C.
 6. Savurați cu plăcere!

2 comentarii

 1. Ustynya a declarat februarie 16, 2017 Răspunde

  Deși nu am făcut nimic din ce ați postat ” timpul bată-l vina” mi se par foarte practice, rapide si dau bine ca aspect. Nu pot decât sa va doresc; la mai multe Rețete minunate.

 2. veronica a declarat martie 1, 2017 Răspunde

  Mulțumesc pentru rețete culinare sunt foarte bune usoare și rapide.

Lasă un răspuns

Notă: Comentariile de pe site -ul web reflectă punctele de vedere ale utilizatorilor fata de autori, și nu neapărat punctele de vedere ale acestui portal web. Membrii sunt rugați să se abțină de la insulte, înjurături și expresii vulgare. Ne rezervam dreptul de a șterge orice comentariu, fără notificare sau explicații.

Adresa dvs. de e-mail nu va fi făcută publică. Câmpurile marcate sunt obligatorii pentru finalizare procesului.

*
*