O plăcere să-i gătești: Papanași cu smântână și dulceață!

Preparation time
20 mins
Cooking time
10 mins
Difficulty
uşor
Serves
6 people
Meal course
Mic dejun
Posted on
500,00 g
Brânză de vaci
300,00 g
Făină
30,00 g
Zahăr vanilat
2,00 bucăți
Ouă
1,00 linguriță
Coajă de lămâie
1,00 linguriță
Bicarbonat de sodiu
1,00 linguriță
Esență de portocală
2,00 prize
Sare
500,00 ml
Ulei rafinat
100,00 g
Smântână
60,00 g
Dulceață de zmeură
O plăcere să-i gătești: Papanași cu smântână și dulceață!

Nu știm dacă ați mai mâncat vreodată așa o bunătate. Incredibil de gustoși, rumeni și aromați, papanașii prăjiți sunt un adevărat deliciu. Oricine ar putea să îi prepare! Nu aveți nevoie de ingrediente speciale și sunt ușor de gătit. Încercați acestă rețetă simplă și gustoasă iar cei dragi vă vor aprecia efortul.

 1. Puneți brânza de vaci scursă bine într-un bol mai mare și adăugați: ouăle, zahărul vanilat, esența de portocală, bicarbonatul de sodiu, sarea și coaja de lămâie. Amestecați bine tot conțiutul și adăugați făina. Frământați bine aluatul, trebuie să obțineți un aluat de o consistență mai lipicioasă.
 2. Lăsați aluatul pentru 10 minute să se odihnească. După care tăiați aluatul astfel încât să obțineți cantități egale pentru fiecare papanaș (puteți cântări aluatul dacă vă este mai ușor). Aluatul trebuie să ne ajungă pentru 6 papanași și 6 biluțe (120 g pentru un papanaș și 40 g pentru o biluță).
 3. Prelucrați papanașii, rotunjiți biluța ca să-i dați o formă sferică. La fel faceți și cu cantitatea de aluat care este pentru papanași, o sferă mai mare o nivelați puțin și cu ajutorul unui deget faceți o gaură în mijlocul acesteia. După care începeți să o lărgiți în așa fel încât să obțineți un papanaș frumos.
 4. Prăjiți pe rând papanașii și biluțele în uleiul încins. Lăsați papanașii la foc mic să se rumenească 2-3 minute pe o parte și 2-3 minute pe cealaltă parte. Papanașii prăjiții îi puneți puțin pe hârtie absorbantă astfel încât să se absoarbă surplusul de ulei.
 5. Decorați cu dulceață de zmeură și smântână.
 6. Savurați cu plăcere!

One comment

 1. Nela said on februarie 28, 2017 Răspunde

  Deci…acesti papanasi sunt bestiali. Este pentru prima data cand fac si mi-au iesit de minune. Unde mai pui ca se fac foarte repede.
  Multumesc Savuros!!!

Lasă un răspuns

Note: Comments on the web site reflect the views of their respective authors, and not necessarily the views of this web portal. Members are requested to refrain from insults, swearing and vulgar expression. We reserve the right to delete any comment without notice or explanations.

Your email address will not be published. Required fields are signed with *

*
*

13 − 9 =