Lasă-te dus de val, corăbioare din aluat foietaj cu aromă irezistibilă.

Timp de preparare
45 Min.
Timp de gatire
20 Min.
Dificultate
mediu
Portii
6 Persoane.
Mesele zilei
Cină
Publicat în
500,00 g
Aluat foietaj
300,00 g
Carne de porc
100,00 g
Unt
4,00 bucăți
Cartofi
1,00 bucată
Ceapă
4,00 bucăți
Castraveți murați
1,00 bucată
Ou
50,00 g
Cașcaval
1,00 lingură
Sare
2,00 prize
Piper negru măcinat
Lasă-te dus de val, corăbioare din aluat foietaj cu aromă irezistibilă.

Astăzi vom găti corăbioare, cu o umplutură delicioasă, care vă vor purta pe culmile plăcerii. Apetisante, gustoase și delicate vă vor îndemna să le savurați una câte una. Umplutura din carne, cartofi și castraveți murați, creează un gust de neuitat.

 1. Puneți cartofii la fiert în apa cu o linguriță de sare în ea, când cartofii sunt fierți faceți piure și adăugați în 30 g de unt.
 2. Tăiați carnea de porc bucăți mărunte și puneți-o într-o tigaie la gătit cu 80 g de unt. Lăsați să se gătească sub capac pentru 10 minute la foc mic. Luați capacul și dați focul tare pentru a se evapora zeama lăsată de carne. Adăugați ceapa tăiată mărunt, asezonați cu sare și piper. Lăsați totul să se gătească încă 5 minute.
 3. Tăiați castraveții murați cubulețe mărunte.
 4. Întindeți foia de aluat pe masă și tăiați 12 bucăți dreptunghiulare (mărimea 6x10 cm). Faceți câte două tăieturi pe părțile laterale ale dreptunghiurilor.
 5. Pe mijlocul fiecărui dreptunghi puneți câte 2 linguri de piure, peste care adăugați 1 lingură din conținutul de carne prăjită și câteva cubulețe de castraveți murați.
 6. Înveliți umplutura dată cu marginile tăiate astfel încât să se suprapună una peste alta. Lipiți bine capetele și ungeți cu gălbenuș de ou corăbioarele.
 7. Puneți puțin cașcaval peste fiecare corăbioară. Puneți la cuptor pentru 20 de minute la 180°C.
 8. Savurați cu plăcere!

Un comentariu

 1. maria bulgaru a declarat martie 19, 2017 Răspunde

  Va dati seama ca,ptr 12 bucati dreptunghiulare de 6/10 cm,ne trebuie un foitaj de 60/100 cm? De cate foitaje avem nevoie?

Lasă un răspuns

Notă: Comentariile de pe site -ul web reflectă punctele de vedere ale utilizatorilor fata de autori, și nu neapărat punctele de vedere ale acestui portal web. Membrii sunt rugați să se abțină de la insulte, înjurături și expresii vulgare. Ne rezervam dreptul de a șterge orice comentariu, fără notificare sau explicații.

Adresa dvs. de e-mail nu va fi făcută publică. Câmpurile marcate sunt obligatorii pentru finalizare procesului.

*
*