Cozonac fără frământare – un deliciu rapid și savuros!

Timp de preparare
90 Min.
Timp de gatire
40 Min.
Dificultate
mediu
Portii
6 Persoane.
Mesele zilei
Desert
Publicat în
500,00 g
Făină
300,00 ml
Lapte călduț
100,00 g
Zahăr
100,00 ml
Unt topit
10,00 g
Drojdie uscată
4,00 bucăți
Gălbenușuri de ou
1,00 linguriță
Coajă de lămâie
1,00 fiolă
Esență de vanilie
1,00 linguriță
Sare
200,00 g
Miez de nucă măcinat
20,00 g
Cacao
100,00 g
Rahat
80,00 g
Zahăr pudră
Cozonac fără frământare – un deliciu rapid și savuros!

Astăzi vă vom uimi cu cel mai delicios cozonac care nu necesită frământare. Da, ați înțeles bine acest cozonac este special însăși prin procesul de preparare, bineînțeles este și mai ușor de gătit. Acest desert tradițional și nemaipomenit de gustos va deveni mândria voastră pe masa de sărbătoare.

  1. Amestecați ingredientele pentru aluat. Dizolvați pentru 5 – 10 minute drojdia cu laptele călduț. Într-un bol mai mare amestecați zahărul cu 3 gălbenușuri de ou, coaja de lămâie, esența de vanilie, sare și untul topit răcit. Apoi adăugați laptele cu drojdia dizolvată și făina, amestecați conținutul atât cât să obțineți un amestec omogen. Toată compoziția turnați-o într-un bol uns cu ulei.
  2. Acoperiți aluatul cu peliculă de bucătărie și lăsați-l la dospit timp de 1 oră la temperatura camerei. Când aluatul și-a dublat cantitatea puneți-l în frigider pentru 12 ore. Astfel va avea timpul necesar să se dizolve glutenul din făină iar cozonacul nostru să devină pufos la coacere.
  3. Pregătiți umplutura pentru cozonac. Amestecați zahărul pudră cu praful de cacao, miezul de nucă și rahatul.
  4. Împărțiți aluatul în două bucăți și întindeți fiecare bucată de aluat astfel încât să obțineți o foaie cu grosimea de 1 cm. Peste aluat puneți umplutura obținută lăsați 1- 2 cm pe marginea foii întinse. Ungeți marginea foii de aluat cu gălbenuș de ou și începeți să rulați aluatul cu umplutura.
  5. Când sunt gata ambele rulade împletiți-le ca pe o funie. Puneți cozonacul într-o tavă (12/25/10 cm), tapetată cu hârtie de copt și unsă cu ulei. Ungeți cozonacul gălbenușul de ou.
  6. Puneți cozonacul la copt pentru 30 - 40 de minute la temperatura de 160°C.
  7. Savurați cu plăcere!

Fii primul care adauga un comentariu

Lasă un răspuns

Notă: Comentariile de pe site -ul web reflectă punctele de vedere ale utilizatorilor fata de autori, și nu neapărat punctele de vedere ale acestui portal web. Membrii sunt rugați să se abțină de la insulte, înjurături și expresii vulgare. Ne rezervam dreptul de a șterge orice comentariu, fără notificare sau explicații.

Adresa dvs. de e-mail nu va fi făcută publică. Câmpurile marcate sunt obligatorii pentru finalizare procesului.

*
*