Covrigii bavarezi, gustul copilăriei!

Preparation time
70 mins
Cooking time
20 mins
Difficulty
uşor
Serves
3 people
Meal course
Gustare
Posted on
500,00 g
Făină
250,00 ml
Apă caldă
3,00 linguri
Ulei rafinat
10,00 g
Drojdie uscată
3,00 linguri
Sare
1,00 linguriță
Zahăr
3,00 linguri
Bicarbonat de sodiu
1,00 l
Apă
20,00 g
Semințe de susan
Covrigii bavarezi, gustul copilăriei!

Odată ce veți gusta acest deliciu, veți dori să-l aveți mereu pe masă. Este rețeta cea mai ușoară și mai gustoasă a covrigilor bavarezi pe care ați încercat-o vreodată. Aveți nevoie de puține ingrediente, se prepară rapid și pe lângă astea mai sunt și de post. Aromați, rumeni și fragezi. Covrigii bavarezi vor cuceri pe oricine!

 1. Într-un bol puneți apa călduță în care dizolvați drojdia și zahărul. Lăsați să se dizolve 15 minute până se face spumă. Amestecați făina, jumătate de lingură de sare și uleiul, apoi peste amestecul dat turnați drojdia dizolvată. Frământați aluatul și lăsați-l la dospit pentru 30 de minute într-un loc călduț și ferit de curenți de aer rece.
 2. Împarțiți aluatul în 12 bucăți egale. Rulați fiecare bucată de aluat astfel încît să rezulte un șnur lung. Răsuciți capetele și presați puțin cu degetele ca să se lipească mai bine, astfel veți obține forma covrigilor.
 3. Puneți la fiert 1l de apă, în care adăugați 3 linguri de bicarbonat de sodiu și 2 linguri de sare. Atunci când apa începe să clocotească introduceți câte un covrig, așteptați până când se ridică la suprafață și scoteți-l cu ajutorul unei palete.
 4. Puneți covrigii pe tava tapetată cu hârtie pentru copt și presărați-i cu susan. Dați-i la cuptor, pentru 20 de minute la temperatura de 200°C .
 5. Savurați cu plăcere!

6 comments

 1. Melinda said on ianuarie 1, 2017 Răspunde

  Scuzați, dar drojdia uscata nu poate fi înlocuită de drojdie proaspătă? Și dacă da, în ce cantitate? (ca pe confectie zice ca un cub de 25 grame e pt 500 gr fa8na). Mulțumesc

  1. Savuros.tv said on ianuarie 1, 2017 Răspunde

   Da, puteți înlocui drojdia uscată cu cea proaspătă. În loc de 10 g de drojdie uscată veți folosi 25 g de drojdie proaspătă.

 2. nadejda said on februarie 28, 2017 Răspunde

  spuneti va rog nu e prea multa sode de mincare la 1 l de apa?

  1. Savuros.tv said on februarie 28, 2017 Răspunde

   Nu, este exact cât trebuie 🙂

 3. Iuliana said on martie 3, 2017 Răspunde

  Foarte buni!!!Multumesc pentru reteta!!

 4. Elena said on martie 19, 2017 Răspunde

  Fantastic ! In sfarsit am gasit retete de post care mi- au iesit gustoase si apetisante.Va multumesc din suflet!

Lasă un răspuns

Note: Comments on the web site reflect the views of their respective authors, and not necessarily the views of this web portal. Members are requested to refrain from insults, swearing and vulgar expression. We reserve the right to delete any comment without notice or explanations.

Your email address will not be published. Required fields are signed with *

*
*

18 − one =