Chifle cu mozzarella: un deliciu de la care nu vei reuși să te abții

Timp de preparare
70 Min.
Timp de gatire
20 Min.
Dificultate
mediu
Portii
4 Persoane.
Mesele zilei
Mic dejun
Publicat în
500,00 g
Făină
250,00 ml
Apă caldă
50,00 ml
Ulei rafinat
2,00 linguri
Drojdie uscată
3,00 lingurițe
Sare
2,50 linguri
Zahăr
1,00 l
Apă
3,00 linguri
Bicarbonat de sodiu
200,00 g
Mozzarella
20,00 g
Semințe de susan
Chifle cu mozzarella: un deliciu de la care nu vei reuși să te abții

Crocante pe dinafară și cremoase pe dinăuntru le veți savura una câte una până la ultima bucată. Este o plăcere să le gătești și vă veți simți mândri de voi când le veți pune pe masă. Vă recomandăm să le savurați calde pentru a vă bucură din plin de gustul lor nemaipomenit. Dacă ați încercat rețeta noastră de covrigi bavarezi, cu siguranță veți rămâne satisfăcuți și de aceste chifle minunate cu mozzarella!

  1. Într-un bol puneți apa călduță în care dizolvați drojdia și zahărul. Lăsați să se dizolve 15 minute până se face spumă. Amestecați făina, jumătate lingură de sare și uleiul, apoi peste amestecul dat turnați drojdia dizolvată. Frământați aluatul și lăsați-l la dospit pentru 30 de minute într-un loc călduț și ferit de curenți de aer rece.
  2. Când aluatul a crescut împărțiți aluatul și mozzarella în 16 bucăți egale.
  3. Presați cu degetele fiecare bucată de aluat și în mijloc puneți câte o bucată de mozzarella. Înveliți bine mozzarella în aluat și lipiți aluatul în mijloc astfel încât să nu se desfacă.
  4. Puneți la fiert 1l de apă în care adăugați 3 linguri de bicarbonat de sodiu și 2 linguri de sare. Atunci când apa începe să clocotească introduceți câte o chiflă, așteptați până când se ridică la suprafață și cu ajutorul unei palete scoateți-o.
  5. Presărați-le cu semințe de susan și puneți-le la cuptor pentru 20 de minute la temperatura de 200°C. Serviți-le calde.
  6. Savurați cu plăcere!

Un comentariu

  1. Catalina a declarat martie 20, 2017 Răspunde

    Mi-a iesit reteta perfect! Foarte bun!

Lasă un răspuns

Notă: Comentariile de pe site -ul web reflectă punctele de vedere ale utilizatorilor fata de autori, și nu neapărat punctele de vedere ale acestui portal web. Membrii sunt rugați să se abțină de la insulte, înjurături și expresii vulgare. Ne rezervam dreptul de a șterge orice comentariu, fără notificare sau explicații.

Adresa dvs. de e-mail nu va fi făcută publică. Câmpurile marcate sunt obligatorii pentru finalizare procesului.

*
*