Chifle cu mozzarella: un deliciu de la care nu vei reuși să te abții

Preparation time
70 mins
Cooking time
20 mins
Difficulty
mediu
Serves
4 people
Meal course
Mic dejun
Posted on
500,00 g
Făină
250,00 ml
Apă caldă
50,00 ml
Ulei rafinat
2,00 linguri
Drojdie uscată
3,00 lingurițe
Sare
2,50 linguri
Zahăr
1,00 l
Apă
3,00 linguri
Bicarbonat de sodiu
200,00 g
Mozzarella
20,00 g
Semințe de susan
Chifle cu mozzarella: un deliciu de la care nu vei reuși să te abții

Crocante pe dinafară și cremoase pe dinăuntru le veți savura una câte una până la ultima bucată. Este o plăcere să le gătești și vă veți simți mândri de voi când le veți pune pe masă. Vă recomandăm să le savurați calde pentru a vă bucură din plin de gustul lor nemaipomenit. Dacă ați încercat rețeta noastră de covrigi bavarezi, cu siguranță veți rămâne satisfăcuți și de aceste chifle minunate cu mozzarella!

  1. Într-un bol puneți apa călduță în care dizolvați drojdia și zahărul. Lăsați să se dizolve 15 minute până se face spumă. Amestecați făina, jumătate lingură de sare și uleiul, apoi peste amestecul dat turnați drojdia dizolvată. Frământați aluatul și lăsați-l la dospit pentru 30 de minute într-un loc călduț și ferit de curenți de aer rece.
  2. Când aluatul a crescut împărțiți aluatul și mozzarella în 16 bucăți egale.
  3. Presați cu degetele fiecare bucată de aluat și în mijloc puneți câte o bucată de mozzarella. Înveliți bine mozzarella în aluat și lipiți aluatul în mijloc astfel încât să nu se desfacă.
  4. Puneți la fiert 1l de apă în care adăugați 3 linguri de bicarbonat de sodiu și 2 linguri de sare. Atunci când apa începe să clocotească introduceți câte o chiflă, așteptați până când se ridică la suprafață și cu ajutorul unei palete scoateți-o.
  5. Presărați-le cu semințe de susan și puneți-le la cuptor pentru 20 de minute la temperatura de 200°C. Serviți-le calde.
  6. Savurați cu plăcere!

One comment

  1. Catalina said on martie 20, 2017 Răspunde

    Mi-a iesit reteta perfect! Foarte bun!

Lasă un răspuns

Note: Comments on the web site reflect the views of their respective authors, and not necessarily the views of this web portal. Members are requested to refrain from insults, swearing and vulgar expression. We reserve the right to delete any comment without notice or explanations.

Your email address will not be published. Required fields are signed with *

*
*

two × five =