Cartofi cu ciuperci în sos de frișcă: mâncarea pe care trebuie neapărat să o prepari!

Preparation time
20 mins
Cooking time
15 mins
Difficulty
uşor
Serves
4 people
Meal course
Cină
Posted on
400,00 g
Cartofi
200,00 g
Ciuperci
70,00 g
Pătrunjel
2,00 bucăți
Căței usturoi
200,00 ml
Frișcă
30,00 ml
Ulei rafinat
1,00 linguriță
Sare
1,00 priză
Piper negru măcinat
Cartofi cu ciuperci în sos de frișcă: mâncarea pe care trebuie neapărat să o prepari!

Vă întrebați ce să gătiți astăzi la cină?! Vă propunem o idee genială: Cartofi cu ciuperci în sos de frișcă. Aceasta este rețeta perfectă pentru o cină în familie alături de cei dragi. Este ușor de gătit, simplă și foarte delicioasă! Cartofii combinați cu ciuperci sunt cu adevărat gustoși!

  1. Curățați cartofii și feliați-i în felii subțiri (2-3 mm). La fel faceți și cu ciupercile. Puneți cartofii și ciupercile la prăjit cu puțin ulei în tigăi separate. Gătiți la foc mic ambele ingrediente.
  2. Adăugați o jumătate de linguriță de sare și o priză de piper negru măcinat peste cartofi. Gătiți cartofii până când vor deveni un pic lipicioși. Asezonați cu sare ciupercile și gătiți-le până încep a se rumeni.
  3. Încingeți cuptorul la 200°C. Într-o tavă (26x26 pătrată sau rotundă) antiaderentă (teflonată) și cu bordurile mai înalte, adăugați cartofii și ciupercile prăjite. Apoi adăugați usturoiul pisat și pătrunjelul tăiat mărunt. Amestecați toate ingredientele în tavă și turnați frișca peste ele.
  4. Puneți la cuptor pentru 10–15 minute. Aroma din cuptor vă va da de știre când cartofii sunt gata.
  5. Savurați cu plăcere!

No comments yet, be the first to leave one!

Lasă un răspuns

Note: Comments on the web site reflect the views of their respective authors, and not necessarily the views of this web portal. Members are requested to refrain from insults, swearing and vulgar expression. We reserve the right to delete any comment without notice or explanations.

Your email address will not be published. Required fields are signed with *

*
*

5 × 1 =